Triksing med hoppetau

Triksing med hoppetau gir kroppen og hodet nye utfordringer. Her er tre triks du kan komme i gang med.

Hoppetau er en enkel treningsform å komme i gang med. Etter hvert som de vanlige hoppene blir for enkle, kan du legge på ekstra utfordringer til deg selv. Hoppetautriksing har nesten ingen grense for hvor avanserte de kan bli, men med disse tre grunnleggende triksene kan du begynne å utvide repertoeret ditt.

Jim Andreas fra Team 2Train viser deg hvordan de gjøres og kommer med sine beste tips for å få dem til.

Krysshopp

Krysshopp er et av de første triksene mange lærer seg. Her kan man hoppe som normalt, men hendene krysser hverandre foran kroppen. Du kan holde hendene krysset, eller bytte mellom annenhvert hopp. Også hoppene kan varieres: hopp med begge ben, ett og ett og andre varianter.

Med krysshopp får du utfordret timingen og koordinasjonen din, og dette er et av triksene som setter høye krav til hendene og hvordan du svinger.

Jim Andreas sitt tips for å få til krysshopp: legg den ene hånden over den andre, og kryss helt over slik at hoppetauet kommer helt ut til skuldrene. Det hjelper også å bruke et hoppetau med lange håndtak.

https://2train.wistia.com/medias/iud67wv4qv?embedType=async&videoFoam=true&videoWidth=640

Krysshopp med hoppetau: kryss hendene helt over

Hoppe på huk

Et triks som krever mye av skuldrene og ikke minst lårmuskulaturen er hopping på huk. Dette trikset er best å gjøre når du er godt oppvarmet på grunn av belastningen.

For å hoppe på huk med hoppetau er det lurt å hoppe seg gradvis nedover fra stående posisjon. Hopp med begge bena samtidig og bøy knærne og hoftene litt mer for hvert hopp, som i en knebøy. Når du har kommet helt ned på huk, kan du holde det gående og prøve å hoppe deg opp igjen. Er du skikkelig god, kan du også prøve noen dobbelthopp mens du er der nede!

Jim Andreas sitt tips for å få til hopping på huk: Sving tauet saktere og saktere rundt etter hvert som du går lengre ned for å time med hoppene dine. Sving tauet med hele armen, slik at bevegelsen begynner i skuldrene.

https://2train.wistia.com/medias/n7hqeej937?embedType=async&videoFoam=true&videoWidth=640

Hopping på huk: sving tauet sakte med hele armen

360 med hoppetau

En 360 innebærer at du gjør en full rotasjon mens du hopper tau. Det er ikke snakk om et 360 graders hopp, men kontinuerlig hopping med hoppetauet mens du snur deg rundt. Det kan være litt vanskelig, men er et kult triks når du får det til.

360 krever god balanse og koordinasjon, og ikke minst timing med hvordan du svinger tauet. Her får du utfordret deg sel på mange måter!

Jim Andreas sitt tips for å få til en 360: Del inn rotasjonen i tre steg:

  1. Første 180 graders vending: Sving tauet med begge hender på den siden du skal snu deg til.
  2. Snu videre: Sving hoppetauet baklengs under bena mens du selv hopper videre rundt.
  3. Hopp tilbake til start: Gjør et vanlig hopp med begge ben der hoppetauet svinges under.

https://2train.wistia.com/medias/mgk1gu7iot?embedType=async&videoFoam=true&videoWidth=640

360: hoppetauet må svinges i flere retninger

Sett sammen dine egne trikseøkter

Ulike triks gir ulike utfordringer og ulike treningseffekter. En morsom og effektiv treningsøkt med hoppetau kan bestå av flere triks kjørt etter hverandre, med ulike tempoer og ulike vanskelighetsgrader. For eksempel kan alle de tre triksene her settes sammen til en bra freestyle-økt. Det er både morsom og effektiv trening!

Se alle hoppetautriksene samlet på YouTube

ANBEFALTE HOPPETAU TIL TRIKSING