Hvilken boksehanske skal jeg velge?

For å få den beste treningen er det viktig å velge det riktige utstyret. Dette gjelder også boksehansker! Her er en guide til de ulike typene boksehanskene for å hjelpe deg å velge riktige hansker til din trening.

Sekkhansker

Slår du mye på sekk og puter, er det lurt å kjøpe seg et par sekkhansker. Dette er boksehansker som er laget spesielt for å slå på boksesekk.

Det finnes to typer: tradisjonelle sekkhansker og moderne sekkhansker. Forskjellen er i oppbygning og polstring.

Boksehansker til sparring

Sparringhansker

Trener du boksing med andre, er boksehansker til sparring sannsynligvis det du kommer til å bruke mest. Disse er godt egnet til sparring og å gå på puter, og har god polstring for å beskytte motstanderen.

Velg et par som passer din stil, og pass på å velge et par med riktig vekt (oz) for deg.

Kamphansker

Kamphansker

Skal du gå kamp, er det egne hansker som gjelder. Disse kjøper man ofte ikke selv, men arrangøren av stevnet har hansker som deltakerne skal bruke. Disse har mindre polstring enn sparringhansker.

I kamp er det egne regler, men du kan likevel trene med et par kamphansker for å bli vant til følelsen. Denne typen hansker også være et godt alternativ til sekkhansker.

Rival RB7 boksehansker til barn og trening

Fitnesshansker

Fitnesshansker eller boksehansker til trening er enklere boksehansker som ikke er spesielt laget for boksere. De har ikke de samme egenskapene som sparringhansker, men kan være greie å ha om du bare trener litt boksing som del av treningsrutinene dine. De kan også passe fint som boksehansker til barn.

Utseende

Det er ikke alltid man kan se forskjell på boksehanskene og hvilken bruk de er egnet til. Sett deg derfor inn i hva slags hanske det er før du velger.

Pris

Du får det du betaler for, stort sett. En billig hanske er enklere konstruert og bruker billigere materialer. En dyrere hanske har flere detaljer du vil sette pris på etter hvert, og er laget av materialer som tåler mer og beskytter deg bedre.

Merke

Det er også viktig å ta hensyn til merket på boksehanskene – et velkjent merke som har høy anerkjennelse for kvalitet kan lage bedre hansker til samme pris enn en hvilken som helst produsent av fitnessutstyr. Sjekk gjerne også tester og anmeldelser fra andre som bruker hanskene for å få et inntrykk av kvaliteten.

2TRAINS ULTIMATE GUIDE TIL BOKSEHANSKER

Trenger du mer informasjon og flere tips til hvilke hansker du skal velge?

Les 2Trains ultimate guide til boksehansker her

ANBEFALTE BOKSEHANSKER

Foto: Nicki Twang www.twang.no

[/bsf-info-box]